Cu totii am auzit de pantofi originali precum Nike, Adidas, Puma, Channel sau Louis Vuitton care au aparut pe produse precum pantofi sau cizme. Daca un om a infiintat un brand care a “prins” la public, sigur a doua zi a aparut un altul sa creeze ceva aproape identic. Astfel au luat nastere cuplul de antagonisti: original – fake. Se spune ca imitatia este cel mai bun compliment, dar asta se aplica doar originalului, nu si purtatorului fake-ului.
Fake-ul uneori nu poate fi recunoscut de catre necunoscatori. Putini sunt cei care stiu ce elemente diferentiaza un produs original de copia care este inferioara datorita calitatii materialelor utilizate, constructiei si rezistentei.
Este incorect ca oamenii sa plateasca aceeasi suma de bani pentru produse care sunt slab calitative si care nu au rezistenta celor care apartin unui brand consacrat. Cine o face va primi mai putin decat ar trebui. Fake-urile nu pot fi folosite la fel de mult timp cat ai face-o cu cele originale. Alteori un produs are un pret scazut si stipuleaza ca ar fi original ceea ce te pune pe ganduri si mai mult. Cu siguranta ai fost vreodata intr-un magazin si cu produsul in mana te-ai intrebat daca este cu adevarat original.
Cum deosebesti un produs original de un fake?
In primul rand trebuie sa fii atent la calitatea materialului din care a fost fabricat. Un produs de calitate este rezistent, suplu, contine finete si o densitate a materialului care denota originalitatea. Daca observi ca fibra textila din care a fost fabricat produsul este una artificiala ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a cumpara. Cand cauti piele va trebui sa tii cont de faptul ca pielea are mirosul sau specific, iar culoarea, chiar daca a fost vopsita, trebuie sa fie integral uniforma. Vezi in magazinul acesta cateva exemple de pantofi originali de dama.
In al doilea rand trebuie sa fii atent la finisaje. Cand vine vorba de incaltaminte finisajele fac tot farmecul. Ele trebuie sa fie egale, simetrice, atele sa fie la locul lor, iar detaliile decorative sa arate integrate in design. Orice fermoar, nasture sau capsa trebuie sa fie perfect functional si realizat din material de calitate. Acestea trebuie sa fie durabile si stantate cu logo-ul brandului.
In al treilea rand va trebui sa verifici grafica logo-ului si daca denumirea brandului este scrisa corect. Fake-urile Abibas, Nikey sunt exemple clare de lucruri in care atentia la detalii face diferenta. Uneori numele brandului poate fi scris corect, dar cu alt font, culori sterse, iar acestea sunt semne clare ca produsul este unul fake.
In al patrulea rand, un alt indicator al originalitatii este captuseala. Captuseala trebuie sa arate perfect in interiorul incaltamintei, dar si sa fie de aceeasi calitate cu exteriorul. De asemenea, logo-ul trebuie sa fie perfect desenat pentru ca produsul sa fie original.
In al cincilea rand, este recomandat sa cumperi doar din magazine de incredere. De cele mai multe ori magazinele online care iti promit produse originale, dar care au o gama variata de branduri in palmares nu sunt de incredere. Magazinele serioase in care ar trebui sa ai incredere iti vor oferi un certificat de garantie in cutia noilor tai pantofi, dar si un certificat de originalitate pentru ca tu sa ii porti cu placere si fara teama.
In al saselea rand, ambalajul unui brand este primul indicator al originalitatii. De la prima vedere vei vedea daca produsul este original deoarece acesta va fi insotit de protectie suplimentara sau de o cutie mai speciala.
Nu este usor sa recunosti un fake, dar in lumea moderna si mondena in care traim va trebui sa o faci pentru a te proteja. Decat sa dai banii pe produse care nu merita, mai bine studiezi putin detaliile pentru a face o achizitie inspirata.
Acceseaza magazinul nostru si ai garantia originalitatii. Zeci de branduri originale la preturi competitive. Click AICI>>>